Når en e-mail ikke kommer frem (eller afvises) kan det skyldes flere ting.

Herunder står kort fortalt hvad der kan ske:


Der sker følgende ting, når man sender en email fra Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.:

 

1) Du skriver en email og trykker på "send".

2) Mailen sendes ud til afsender.dk's udbyders udgående mailserver.

3) Der kan herefter ske 2 ting:

4a) Mailen modtages på modtager.dk's mailserver => Alt ok

4b) Mailen afvises af modtager.dk's mailserver og mailadressen Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. får besked på, hvorfor mailen ikke kan leveres.

 


Typiske grunde til afvisning af emails:

5a)  Mailen afvises pga. at den er for stor. Som regel tillades der ikke afsendelse eller modtagelse af emails større end 10 til 20 MB. Denne indstilling skal rettes på modtager.dk's mailserver. Det kan også være en begrænsning i den udgående post server. Hvis du benytter TDC's erhvervs udgående post server (pasmtp.tele.dk) er der en begrænsning på maks 50 MB/mail.

5b)  Mailens afvises pga. usikkert indhold (typisk vedhæftede filer) af modtager.dk's mailserver. Denne indstilling skal rettes på modtager.dk's mailserver.

5c)  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eksisterer ikke på modtager.dk's mailserver måske pga. at Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. har skrevet forkert mailadresse eller brugeren/adressen er blevet slettet fra modtager.dk's mailserver.

 

Alle ovenstående grunde resulterer i et svar til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med en grund til, hvorfor mailen ikke kunne leveres.


Hvis IKKE Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. får besked, kan det typisk skyldes:

 

6a) Et spamfilter på modtager.dk's mailserver. Der skal så ledes på modtager.dk's servers spamfilter.

6b) Et spamfilter på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.'s">Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.'s computer. Der skal så ledes på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. computers spamfilter.

6c) Outlook's indbyggede funktion for "uønsket e-mail". Der skal så ledes Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.'s">Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.'s "uønsket e-mail"-mappe i Microsoft Outlook.